Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Waar gebeuren de meeste arbeidsongevallen?

woensdag 20 juli 2016

Metaalarbeiders, machinemonteurs en bouwarbeiders meldden zich in 2015 het vaakst ziek als gevolg van een arbeidsongeval. Het gemiddelde voor alle beroepsgroepen is 1,4%, terwijl het bij deze beroepen rond 5% ligt. Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden die door CBS en TNO is uitgevoerd.

Bovengemiddeld veel verzuim door arbeidsongevallen

Natuurlijk zijn dit niet de enige beroepsgroepen waarin werknemers vaak slachtoffer zijn van een arbeidsongeval en dan een of meer dagen niet kunnen werken. Ook voedselverwerkende beroepen, zoals slagers (3,9%), bestuurders van voertuigen (3,2%), bedieners van mobiele machines (3,2%), tuinders, akkerbouwers en veetelers (3,1%) scoren behoorlijk boven het landelijk gemiddelde.

Meer arbeidsongevallen bij mannen

Mannen hebben vaker dan vrouwen een arbeidsongeval. In 2015 had 1,7% van de mannelijke werknemers een ongeluk tijdens het werk dat tot verzuim leidde. Onder vrouwelijke werknemers was dit 1,0%.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Arthur de Jong

Arthur de Jong

adviseur

0172 424 244

Duidelijk maken wat uw plichten zijn aangaande ziekte van medewerkers. Welke risico’s kunt u dragen en wat kunt u beter verzekeren of wat moet u verzekeren.
Alle specialisten