Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

4 tips om vakantiepech te voorkomen

dinsdag 19 juli 2016

Met een goede voorbereiding is pech onderweg tijdens de zomervakantie vaak te voorkomen. Daarom delen wij deze vier tips van Allianz Global Assistance met u.

Tip 1: Bespaar brandstof, check de bandenspanning

Controleer of de bandenspanning van het voertuig in orde is. Met een juiste bandenspanning gaan de banden veel langer mee. Bovendien bespaar je hiermee 7 procent brandstof. In veel nieuwe auto’s zit een systeem dat de bandenspanning automatisch controleert. Als dat niet het geval is, dan kan je bij bijna elk tankstation terecht om zelf de bandenspanning te checken.

Tip 2: Controleer het oliepeil

Grote afstanden rijden betekent ook meer olieverbruik. Rijden met te weinig olie is zeer schadelijk voor de motor. Zeker als het om een lange reis gaat. Controleer daarom van tevoren of er voldoende motorolie aanwezig is. Je kan zelf de olie bijvullen of dit door de garage laten doen. Het controleren van het oliepeil moet wel gebeuren bij een koude motor.

Tip 3: Zorg voor voldoende koelvloeistof

Tijdens de zomer kan de temperatuur buiten behoorlijk oplopen. Helemaal in landen als Frankrijk, Spanje of Italië. Daarnaast zorgt het rijden door bergen en heuvels al snel voor oververhitting van de motor. Zorg daarom voor vertrek voor voldoende koelvloeistof.

Tip 4: Voorkom boetes, denk aan verplichte items

Het is verstandig om je vooraf te verdiepen in de verkeersregels en voertuigeisen in Europese landen. Waar moet je op letten? En wat is verplicht om in de auto te hebben? Elk land houdt er namelijk zijn eigen verkeersregels op na. Zo is het in België, Griekenland en Turkije verplicht om een brandblusser in de auto te hebben en in Frankrijk is een alcoholtester vereist.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marianne Hilberink

Marianne Hilberink

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Contact met mensen is wat mijn werk zo leuk maakt.
Alle specialisten