Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Minder ziekteverzuim door ontbreken Oranje op EK

woensdag 29 juni 2016

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Voor werkgevers betekent het ontbreken van Nederland op het EK voetbal namelijk dat het ziekteverzuim lager uitkomt dan bij andere eindtoernooien. Dit blijkt uit een analyse van Acture. Er is gekeken naar ziektemeldingen tijdens het EK van 2012 en het WK 2014 ten opzichte van het huidige EK zonder Oranje.

Veel ziekmeldingen na een overwinning van Oranje

Het WK van 2014 kostte Nederland zo’n zes miljoen euro aan ziektegelden. Zeker de wedstrijden op een doordeweekse dag waren kostbaar. Na de wedstrijd gewonnen wedstrijd tegen Australië volgden zelfs 27% meer ziekmeldingen dan op normale dagen. De achtste finale Nederland-Mexico was goed voor 14% meer ziekmeldingen.

Na een nederlaag wel weer gewoon aan het werk

De verloren halve finale tegen Argentinië leverde een veel lager aantal extra ziekmeldingen op. Ook tijden het EK 2012 was het verzuim niet bijzonder hoog. Iedere wedstrijd ging verloren en Nederland was snel uitgeschakeld. Na deze teleurstellingen schakelde men snel weer over op het werkende leven.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Arthur de Jong

Arthur de Jong

adviseur

0172 424 244

Duidelijk maken wat uw plichten zijn aangaande ziekte van medewerkers. Welke risico’s kunt u dragen en wat kunt u beter verzekeren of wat moet u verzekeren.
Alle specialisten