Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Spitsuurstudie: Re-integratie zieke werknemers en de WGA vanaf 2017

woensdag 22 juni 2016

Op dinsdag 5 juli 2016 organiseert Grant Thornton samen met VMD KOSTER verzekeringsgroep een Spitsuurstudie. Eerst gaat Bert Boermans, arbeidsrechtjurist bij GT, in op het arbeidsrechtelijke wel en wee van zieke werknemers en de rechten en verplichtingen van u als werkgever. Aansluitend bespreken Herman Broere en Lisette den Blanken de gevolgen van de nieuwe regels voor de WGA. De sessie wordt afgesloten met een netwerkborrel. Gratis aanmelden kan via deze link.

Deel 1: Re-integratie van zieke werknemers

Heeft u weleens een zieke werknemer gehad en wist u niet wat u hiermee aan moest? Hoe gaat dat nu in zijn werk, dat re-integreren? Aan de hand van een casus bespreekt GT de ins en outs over het re-integreren van zieke werknemers. U krijgt een goed inzicht waar u bij re-integratie op moet letten en hoe u kunt voorkomen na twee jaar geconfronteerd te worden met een loonsanctie door het UWV.

Deel 2: In 2017 WGA-eigenrisicodragen of niet?

Het kan ook voorkomen dat een zieke werknemer na twee jaar nog niet gere-integreerd is en de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) instroomt. Wat zijn dan de gevolgen voor uw bedrijf?

Er zijn twee opties om de WGA te regelen. U bent eigenrisicodrager voor de WGA of u heeft dit geregeld via de publieke verzekering bij het UWV. Omdat de WGA vanaf 1 januari 2017 ingrijpend verandert moet deze keuze opnieuw gemaakt worden. Vanaf 1 januari 2017 bent u als eigenrisicodrager niet alleen verantwoordelijk voor de WGA-vast, maar ook voor de WGA-flex. Deze worden namelijk aan elkaar gekoppeld.

Bent u nu eigenrisicodrager en wilt u dat blijven? Dan moet u, vanwege die koppeling, een nieuwe garantieverklaring overleggen aan de Belastingdienst. Wanneer u geen nieuwe garantieverklaring overlegt aan de Belastingdienst, brengt u dit risico per 1 januari 2017 automatisch onder bij het UWV. Vanwege deze wijzigingen wordt de keuze hoe u uw WGA regelt extra belangrijk.

Wat betekenen deze wijzigingen voor u? Wat zijn de voor- en nadelen van deze opties? Wat is het tijdspad? Verzekeringsadviseur VMD KOSTER geeft u graag inzicht waarmee u een goede afweging kunt maken.

Nu gratis aanmelden!

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Herman Broere

Herman Broere

directeur

0172 611 116

Een verzekering sluiten kan iedereen. Zorgen dat het passend blijft bij het risico is de uitdaging!
Alle specialisten