Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

WGA-eigenrisicodragen kan tonnen schelen

woensdag 25 mei 2016

De kosten van een langdurig zieke medewerker lopen snel op. En u bent twaalf jaar verantwoordelijk. In die periode zijn de totale kosten voor een medewerker met een jaarsalaris van € 35.000,- bijvoorbeeld al € 220.000,-. En die kosten worden op u doorbelast. U wilt er daarom toch alles aan doen om die kosten zo laag mogelijk te houden?

Hoe houdt u grip op verzuim?

Als u grip wilt hebben op verzuim is eigenrisicodragen de verstandigste optie. Een verzekeraar denkt met u mee en is actief bezig met de re-integratie van medewerkers die (mogelijk) in de WGA terecht komen. Dit levert u als werkgever veel (financieel) voordeel op. Bovendien bent u als eigenrisicodrager veel meer betrokken bij uw arbeidsongeschikte werknemer.

Hoeveel bespaart uw bedrijf?

Acture, specialist op dit gebied, bevestigt dit op basis van eigen onderzoek.  Het privaat uitvoeren van de WGA (bij een verzekeraar)is een stuk succesvoller dan de publieke oplossing (bij het UWV). Het goed uitvoeren en beperken van de WGA levert bedrijven een lagere last op van gemiddeld € 100.000,- per WGA-dossier. Acture concludeert daarom dat de besparing al gauw oploopt van enkele tonnen tot miljoenen euro’s per bedrijf.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Arthur de Jong

Arthur de Jong

adviseur

0172 424 244

Duidelijk maken wat uw plichten zijn aangaande ziekte van medewerkers. Welke risico’s kunt u dragen en wat kunt u beter verzekeren of wat moet u verzekeren.
Alle specialisten