Menu
 • en_EN, us_EN
 • nl_NL

Tips voor een geslaagde zomer(vakantie)

dinsdag 17 mei 2016

De zomer komt er weer aan! Voor veel mensen staat dus ook de vakantie voor de deur. Daarom geven wij u graag enkele vakantietips om te genieten van een onbezorgde zomervakantie! 

Denk aan de groene kaart voor uw caravan

Als u met de caravan op vakantie naar het buitenland gaat, denk dan aan de groene kaart. In Spanje, Duitsland en Polen moet u voor uw caravan een aparte groene kaart hebben. Dit geldt dus ook als  u via Duitsland naar bijvoorbeeld Italië of Kroatië gaat. Gaat u naar (of rijdt u door) een van de genoemde landen, neem dan twee groene kaarten mee, één voor uw auto en één voor uw caravan. De groene kaart voor uw caravan vraagt u aan bij de verzekeraar van de auto die de caravan trekt. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met uw persoonlijke adviseur van VMD KOSTER.

Waar in Europa moet u tol betalen?

Gaat u met de auto op vakantie naar het buitenland? Dan is de kans groot dat u tol moet betalen. Allianz maakte daarom een overzicht met een toelichting op tol betalen in een groot aantal Europese vakantielanden. Op onze website vindt u meer informatie over tolwegen in de populairste vakantiebestemmingen.

Varen in het buitenland

Sommige landen in Europa (Italië, Kroatië, Zwitserland) kennen een wettelijke verplichting tot verzekering voor de schade aan derden veroorzaakt met vaartuigen. Kent het land waar u vaart een wettelijke verplichting tot verzekering? Dan wordt meestal gevraagd of u een verzekeringsbewijs bij u heeft. Meest bekend is het Italië-certificaat wat voor het varen in Italië vereist is. Gaat u met uw vaartuig naar het buitenland en is een verzekeringsbewijs nodig? Vraag deze dan op tijd aan.

10 tips om inbrekers weg te houden tijdens uw vakantie

De zomervakantie vraagt om extra aandacht voor inbraakpreventie. De gelegenheid maakt in 80% van de gevallen de dief. Zorg daarom dat uw huis bewoond lijkt. Dat kunt u doen op deze manieren:

 1. Deel de vakantieplannen en -ervaringen niet meteen op internet zodat iedereen kan zien wanneer u niet thuis bent.
 2. Niet te opzichtig inpakken van de auto of caravan. Zet auto of caravan als het kan in de garage, of dek de spullen in de auto goed af.
 3. Draai de binnendeuren op slot en vergeet ook de schuur niet.
 4. Zet tijdens de vakantie een extra auto (van uzelf of van de buren) op de oprit.
 5. Laat regelmatig de brievenbus legen.
 6. Laat een kopje op tafel staan of wat afwas op het aanrecht.
 7. Zet een tijdschakelaar op enkele lampen. Stel die in op een tijdstip waarop het donker wordt. Niet allemaal tegelijk, maar met enkele minuten verschil.
 8. Leg juwelen en andere kostbaarheden uit het zicht op, het liefst in een kluis.
 9. Vraag (bij langere afwezigheid) een tijdelijke bewoner in huis.
 10. Vraag buren om een oogje in het zeil te houden en laat bij hen uw vakantieadres en telefoonnummer achter.

Heeft u de Europese zorgpas al aangevraagd?

De EHIC (European Health Insurance Card) is een Europese zorgpas. Hiermee wordt het verkrijgen van medische hulp voor Nederlandse verzekerden in het buitenland eenvoudiger. Het gebruik van de EHIC is niet verplicht. Iedereen die een basisverzekering heeft afgesloten en voor een tijdelijke periode naar het buitenland gaat, kan de EHIC gratis aanvragen. De EHIC is persoonsgebonden. U vraagt de EHIC dus voor elk gezinslid apart aan. Aanvragen van de zorgpas kan via de website van uw zorgverzekeraar.

Inenten (ook in Europa van belang)

Inenten is ook wanneer u binnen Europa reist verstandig. Door u vooraf te verdiepen in mogelijke ziektes, vergroot u de kans op een onbezorgde en gezonde vakantie. Lees daarom het artikel over inentingen.

Past de dekking nog bij uw reisgezelschap en reisgedrag?

Reisverzekeringen kunnen zelf samengesteld worden aan de hand van verschillende modules. Heeft u de juiste modules verzekerd? En denkt u ook aan het dekkingsgebied (Wereld of Europa)? Wij helpen u natuurlijk graag met het controleren van uw verzekering. Ook als uw polis elders is ondergebracht, maken wij graag een vergelijking voor u.

Zonder reisverzekering op vakantie?

Het is onverstandig om zonder goede verzekering op reis te gaan. Alarmcentrales waarschuwen bijvoorbeeld voor grote financiële gevolgen als mensen denken dat de zorgverzekering alle medische kosten in het buitenland ook dekt.

Heeft u een vraag voor uw adviseur?

De medewerkers van VMD KOSTER verzekeringsgroep wensen u alvast een prachtige zomer(vakantie) toe. Voor advies over uw (reis)verzekeringen staan onze mensen voor u klaar. Neem daarvoor contact op met uw vertrouwde adviseur. Dat kan bijvoorbeeld via of bel 0172 611 116.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Karin Verzuu

Karin Verzuu

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Ik zorg er graag voor dat u tevreden bent en blijft over uw verzekeringen bij ons op kantoor.
Alle specialisten