Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Schade door een hoverboard: wel of niet verzekerd?

donderdag 21 april 2016

U heeft ze waarschijnlijk ook al op straat gezien: hoverboards. Het is een eenpersoons elektrisch aangedreven transportmiddel. De hoverboard heeft geen stuur; sturen gebeurt door het verplaatsen van gewicht en het met de voeten manipuleren van de plank. Het ziet er leuk uit, maar is natuurlijk niet zonder risico’s. De vraag die daarom rijst is: zijn ongelukken met of door een hoverboard verzekerd?

Mag ik met een hoverboard op de openbare weg rijden?

De Nederlandse wetgeving is duidelijk. Met een hoverboard mag u niet op de openbare weg rijden. U mag ook niet op de stoep rijden. De hoverboard heeft geen stuur of zitplaats. Het valt daardoor in geen enkele categorie van voertuigen die zijn goedgekeurd voor gebruik op de weg. U mag met een hoverboard dus alleen rijden op eigen terrein.

Wat als ik schade toebreng aan anderen met mijn hoverboard?

Motorrijtuigen zijn uitgesloten op de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Voor motorrijtuigen die op de openbare weg mogen, geldt de WAM-dekking (wettelijke aansprakelijkheid motorrijtuigen). Dit is dus ook niet van toepassing.

Conclusie: wel of niet verzekerd?

De hoverboard valt buiten de bestaande verzekeringsmogelijkheden. Als u met uw hoverboard schade toebrengt aan derden, is dit niet verzekerd. Er is ook (nog) geen verzekering waarmee u dit wel kunt verzekeren.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Karin Verzuu

Karin Verzuu

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Ik zorg er graag voor dat u tevreden bent en blijft over uw verzekeringen bij ons op kantoor.
Alle specialisten