Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Wat zijn de regels voor aansprakelijkheid voor uw kinderen?

vrijdag 15 april 2016

De meeste Nederlanders weten weinig van de wettelijke aansprakelijkheid bij kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum. Slechts 7,1% wist vanaf welk levensjaar kinderen wettelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden.

U draagt aansprakelijkheid tot en met 13 jaar 

Volgens de wet zijn ouders tot en met het 13e levensjaar van hun kind(eren) volledig aansprakelijk. De meeste ondervraagden zijn zich hiervan niet bewust. Bijna de helft (48,3%) van de respondenten ging ervan uit dat kinderen pas vanaf 18 jaar buiten de aansprakelijkheid van ouders vallen. Er geldt wel aparte wet- en regelgeving voor aansprakelijkheid van kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën (14 en 15 jaar, 16 en 17 jaar, en kinderen van 18 jaar en ouder).

Verplicht financieel ondersteunen tot 21 jaar 

Bijna een derde (32,9%) van de respondenten gaf aan dat de leeftijdsgrens 21 jaar is. Ouders hebben de verplichting om kinderen financieel te ondersteunen tot hun 21e levensjaar. Dit geldt echter alleen voor kosten voor levensonderhoud en studie, en niet voor kosten rond aansprakelijkheid.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Karin Verzuu

Karin Verzuu

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Ik zorg er graag voor dat u tevreden bent en blijft over uw verzekeringen bij ons op kantoor.
Alle specialisten