Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Dure elektronica zorgt voor toename autoschade

woensdag 6 april 2016

Schadeverzekeraars lijden verlies terwijl het aantal autoschades juist afneemt. Nederlanders rijden voorzichtiger, maar als ze brokken maken is de schade groter. De voornaamste oorzaak hiervan is de dure elektronica in nieuwe auto's.

Minder schade, hogere kosten

Het aantal voertuigschades over de afgelopen vijf jaar is gedaald van 2,3 miljoen naar 1,8 miljoen. Over dezelfde periode steeg het gemiddeld schadebedrag juist met 13%. In oudere auto's kunnen onderdelen gemakkelijk en redelijk goedkoop worden vervangen. Nieuwe auto's bevatten zoveel vernuftige technologie dat schades steeds kostbaarder worden.

Vaker total loss

De elektronica zorgt ervoor dat auto's met schade eerder total loss worden verklaard. In nieuwe auto's zijn onderdelen meer geïntegreerd. Is er schade, dan moet vaak de complete unit worden vervangen. Elektronica en geïntegreerde onderdelen zijn steeds meer merkspecifiek, wat repareren duurder maakt.

Goed verzekeren: wel zo verstandig

Dit onderstreept het belang van een goede verzekering. Kijk voor de beste autoverzekering voor u op vmd.nl/verzekeren-vervoer-personenauto. U bent bij VMD altijd zeker van een goede dekking die past bij u en uw auto. Natuurlijk zorgen wij ook voor een zeer scherpe premie en kunt u altijd rekenen op vakkundig en onafhankelijk advies, dus ook bij schade.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marianne Hilberink

Marianne Hilberink

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Contact met mensen is wat mijn werk zo leuk maakt.
Alle specialisten