Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Autoschade melden kan ook via app

dinsdag 29 maart 2016

Aanrijding gehad? Dan kan de schade ook worden gemeld via de app MobielSchadeMelden. De app is een samenwerkingsverband van politie en het Verbond van Verzekeraars. De bedoeling is dat het papieren schadeformulier op termijn wordt vervangen. Voorlopig kan echter nog gewoon het papieren Europees Schadeformulier gebruikt worden.

Wordt schade melden eenvoudiger?

De app moet het doorgeven van schade vooral makkelijker maken. Tot nu toe moest de bestuurder de toedracht van een ongeval tekenen. Dat blijkt voor veel mensen lastig. Met de app kunnen foto’s gemaakt en meegestuurd worden. Na invulling worden de gegevens verstuurd naar de verzekeraar.

Ook bijdragen aan verkeersveiligheid

De registratie van het aantal ongevallen wordt ook gebruikt voor de verkeersveiligheid. Zo wil men weten waar auto's vaak uit de bocht vliegen, waar fietsers regelmatig tegen paaltjes aanrijden of welke kruisingen gevaarlijk zijn. Die gegevens worden geanalyseerd. De privacy is daarbij wel gewaarborgd. Het type voertuig wordt geregistreerd, maar niet de gegevens van de bestuurder.

Gepubliceerd door VMD KOSTER verzekeringsgroep op 29 maart 2016

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Inge Hartmans

Inge Hartmans

schadebehandelaar & teamleider

0172 245 964

Wij zorgen er dan voor dat de schade soepel en vlot wordt afgewikkeld. Daarom heeft u voor VMD Koster gekozen. Wij zijn er voor u!
Alle specialisten