Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Goede redenen om elke vakantie te verzekeren

woensdag 23 maart 2016

Nederlandse reizigers zijn actief en financieel slim. Toch gaat een kwart van de reizigers onverzekerd op vakantie. Daarom onderstrepen wij graag nog eens het belang van de reisverzekering. Want die is eigenlijk onmisbaar voor ieder type reiziger. Dit geldt voor langere vakanties, maar ook voor korte vakanties en stedentrip. Wij geven graag een paar voordelen.

Hulp van de alarmcentrale

Als uw vakantie wordt verstoord door een ongeluk, is dit zonder goede reisverzekering nog vervelender. Naast de mogelijk hoge medische kosten, kunt u wellicht ook niet het vliegtuig in met bijvoorbeeld uw been in het gips. Hoe komt u dan thuis? Als u verzekerd bent, belt u de alarmcentrale van uw reisverzekeraar. Zij verwijzen u door naar de beste artsen. Ook organiseren zij uw terugreis als dat nodig is. De extra reis- en verblijfkosten die u in dat geval moet maken, zijn meeverzekerd.

Een vergoeding als uw spullen worden gestolen

Juist in toeristische steden zijn zakkenrollers actief, dus  tijdens een stedentrip is het uiterst belangrijk om uw spullen dicht bij je te houden. Wordt u toch bestolen? Dan wordt het zonder verzekering een dure stedentrip. Met een reisverzekering met bagagedekking weet u echter dat u deze schade vergoed krijgt (mits u aangifte doet bij de politie uiteraard). En met de gelddekking krijgt u ook het gepinde contante geld vergoed.

Medische kosten in het buitenland worden niet altijd door uw zorgverzekering vergoed

In het buitenland gemaakte ziektekosten en kosten voor repatriëring (terugkeer naar Nederland) die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed, kunt u verzekeren met de dekking medische kosten van de reisverzekering. De zorgverzekering kent bepaalde maxima, maar met de dekking medische kosten bent u aanvullend verzekerd tot de kostprijs. Denk bijvoorbeeld aan de hoge zorgkosten in de Verenigde Staten en Canada en de privéklinieken waar u in sommige vakantielanden naar toe moet.

Kiest u voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is ideaal voor iedereen die af en toe op vakantie gaat, deze kunt u namelijk per geboekte reis afsluiten. Echter indien u meer dan één keer per jaar op vakantie gaat is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. De doorlopende reisverzekering dekt naast al uw vakanties ook van te voren geboekte weekendjes weg.

En is de annuleringsverzekering ook verstandig?

Als u uw reis of vakantie moet annuleren, is dat vervelend genoeg. Daar kunt u geen financiële zorgen bij gebruiken. De annuleringsverzekering dekt daarom uw kosten voor annulering, vertraging en reisonderbreking. De annuleringsverzekering wordt ook te vaak vergeten.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Karin Verzuu

Karin Verzuu

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Ik zorg er graag voor dat u tevreden bent en blijft over uw verzekeringen bij ons op kantoor.
Alle specialisten