Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Al uw bestanden kwijt door CryptoLocker virus

woensdag 23 maart 2016

Computerwacht waarschuwt voor het CryptoLocker virus. Deze malware krijgt u binnen via een e-mail. Zodra u de bijlage opent of op een downloadlink klikt, versleutelt het virus alle bestanden op de netwerkschijven waar u toegang toe heeft. Wilt u uw bestanden terug, dan zult u met geld over de brug moeten komen. Dit is echter geen oplossing. Ook als u betaalt zult u de sleutel waarschijnlijk nooit ontvangen.

Hoe kunt u zich wapenen tegen cryptocriminelen?

Een goede virusscanner is onmisbaar. Zorg ook dat uw systemen up-to-date zijn. Het belangrijkste is dat u zelf alert bent op e-mails van cybercriminelen. Let op mailbijlagen van onbekende afzenders. Vooral spontane berichten over het resetten van uw wachtwoord en bijlagen met facturen die u niet verwacht kunt u beter niet vertrouwen.

Het belang van een goede back-up

Als slachtoffer van het CryptoLocker virus zal u alle geïnfecteerde bestanden moeten verwijderen en teruglezen van een back-up. Een goede back-up oplossing is dus van groot belang. Zorg dat u offline back-ups maakt en reservekopieën tot minimaal twee weken terug bewaart.

Data Risks verzekering

Heeft u ook al gedacht aan een goede verzekeringsoplossing? Onze adviseurs informeren u graag over de verzekering voor Data Risks. Deze verzekering dekt onder andere de financiële gevolgen van inbreuk op uw systemen of data. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Kosten van forensisch onderzoek.
  • Kosten van communicatie met providers, klanten, toezichthouders, justitie, creditmaatschappijen en andere belanghebbenden.
  • Kosten voor extra klantenondersteuning, bijvoorbeeld via een call centre.
  • Kosten van crisismanagement, reputatieherstel en PR-campagnes.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Arie van der Veer

Arie van der Veer

intern accountmanager

06 242 27 885

Samen met u maken wij uw risico’s inzichtelijk en indien nodig zorgen we ervoor dat ze goed verzekerd zijn.
Alle specialisten