Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Veel vakantiegangers vergeten annuleringsverzekering

maandag 29 februari 2016

Een onderzoek van Multiscope toont aan dat veel reizigers onnodig financieel risico lopen. Zij vergeten namelijk na het boeken van een vakantie een annuleringsverzekering af te sluiten, of doordat zij daarmee te laat zijn. Ook hebben zij geen doorlopende annuleringsverzekering. Hoewel ruim 60% van de ondervraagden een annuleringsverzekering belangrijk vindt, vergeet ruim 16% deze verzekering af te sluiten.

Tijdig afsluiten

Opvallend is verder dat 68,2 procent van de respondenten niet weet dat je een annuleringsverzekering binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van een reis/vakantie moet afsluiten. Met een doorlopende annuleringsverzekering zijn geboekte vakanties standaard meeverzekerd voor annulering. Een minderheid van 23,5% kiest er voor om geen annuleringsverzekering af te sluiten.

 Redenen annulering

Veel Nederlanders, vooral wanneer men schoolgaande kinderen heeft, boeken begin van het jaar de zomervakantie. In de tussentijd kunnen veranderingen plaatsvinden waardoor een geplande vakantie geannuleerd moet worden. Mogelijke redenen voor annulering zijn werkloosheid, scheiding, ziekte of overlijden van reizigers of personen in de naaste familie. Een annuleringsverzekering biedt in dat soort situaties vooral financiële zekerheid.

Dekking annuleringsverzekering

De verzekering zorgt voor een schadevergoeding wanneer u door een onverwachte (verzekerde) gebeurtenis uw geboekte vakantie moet annuleren. De reisorganisatie brengt dan annuleringskosten in rekening. Tegen deze kosten kunt u uzelf verzekeren. Bent u al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken? Dan ontvangt u met een annuleringsverzekering een vergoeding voor niet genoten reisdagen.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marianne Hilberink

Marianne Hilberink

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Contact met mensen is wat mijn werk zo leuk maakt.
Alle specialisten