Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Veel zakenreizigers kennen dekking zakenreisverzekering niet

dinsdag 9 februari 2016

In 2015 gingen zakenreizigers gemiddeld 5 keer op reis om potentiële klanten, conferenties of werklocaties in het buitenland te bezoeken. Europeesche Verzekeringen deed onderzoek onder ruim 500 zakenreizigers naar hun reisgedrag en kennis van zakenreisverzekeringen. Hieruit blijkt onder andere dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over de dekking.

Onbekendheid verschil zakenreis- en vakantiereisverzekering

22% van de respondenten geeft aan dat er volgens hen geen verschil is tussen een zakenreisverzekering en een privéreisverzekering. En meer dan een derde (36%) van de zakenreizigers geeft aan onbekend te zijn met het verschil tussen beide verzekeringen. Ook onder de zakenreizigers die wel denken het verschil te weten, worden zeer uiteenlopende verschillen genoemd die niet altijd juist zijn. Hierdoor zijn veel zakenreizigers mogelijk ten onrechte in de veronderstelling dat ze goed verzekerd zijn. Europeesche Verzekeringen geeft daarom een overzicht van de verschillen tussen beide verzekeringen.

Meerderheid vraagt bij werkgever niet naar zakenreisverzekering

Iets meer dan een op de drie zakenreizigers vraagt de werkgever, als men op zakenreis naar het buitenland gaat, of zij een zakenreisverzekering heeft afgesloten (35%). Een meerderheid van de zakenreizigers doet dat niet (57%). Van deze groep heeft ongeveer 12% er gewoonweg niet over nagedacht. En 6% gaat er blind van uit dat het goed geregeld is. 

Diefstal en verlies op zakenreis betreft meestal geld

Een op de 8 zakenreizigers is onderweg wel eens bestolen of iets kwijtgeraakt. Meestal betrof dat diefstal of verlies van geld (32%). De belangrijkste dekking volgens zakenreizigers is echter niet de dekking voor bagage, maar voor goede medische hulpverlening.

Gepubliceerd door VMD KOSTER verzekeringsgroep op 9 februari 2016

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Arie van der Veer

Arie van der Veer

risicomanager

06 242 27 885

Samen met u maken wij uw risico’s inzichtelijk en indien nodig zorgen we ervoor dat ze goed verzekerd zijn.
Alle specialisten