Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Uitvaartkosten vaak niet te betalen zonder verzekering

dinsdag 2 februari 2016

Veel Nederlanders kunnen de kosten van een uitvaart niet binnen 30 dagen  betalen als iemand in hun naaste omgeving overlijdt. Dit blijkt uit een onderzoek van Gfk in opdracht van uitvaartverzekeraar Monuta. De kosten van een uitvaart bedragen al snel € 8.000,-.  

Laat nabestaanden niet met onverwachte kosten achter

In totaal denkt 42% van de mensen dat zij niet, of alleen met hulp van anderen, de kosten van de uitvaart van een dierbare zou kunnen betalen. Toch heeft zo'n 30% van de Nederlanders zelf ook geen uitvaartverzekering. Bij het overlijden van een dierbare komt veel kijken. In een korte tijd moet er veel geregeld en besloten worden. Veel mensen hebben geen idee met welke zaken ze ineens geconfronteerd worden. En hoe het zit met de kosten. Het is verstandig om daar vooraf over na te denken, zodat nabestaanden niet met onverwachte kosten achterblijven.

Advies over de uitvaartverzekering

Het is dus belangrijk een uitvaartverzekering te overwegen. Want naast financiële zekerheid biedt deze ook praktische zorg. De uitvaartverzekering keert of een vooraf vastgelegd bedrag uit om (een deel van) de uitvaartkosten te betalen. Wij informeren u graag over de verzekeringsmogelijkheden. Ga daarvoor naar www.koster.nl/uitvaart en vul het offerteformulier in. Maak daarbij gebruik van de uitvaartkostenmeter op www.koster.nl/uitvaartkosten. Daarmee berekent u eenvoudig de kosten van een uitvaart op basis van uw persoonlijke wensen.

 

Gepubliceerd door VMD KOSTER verzekeringsgroep op 2 februari 2016

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marco van Bostelen

Marco van Bostelen

pensioenadviseur

0172 611 116

Het is de kunst er op het juiste moment voor je klant te zijn.
Alle specialisten