Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Wintersport: zijn de kosten van een gipsvlucht gedekt?

dinsdag 26 januari 2016

In de voorjaarsvakantie gaan veel mensen skiën of snowboarden in de Alpen. Reist u binnenkort ook af naar de sneeuw? Dan doet u er verstandig aan om uw reisverzekering te controleren. Nog altijd gaan veel vakantiegangers zonder goede wintersportdekking op wintersport. Erg onverstandig. De kosten van een ongeluk op de piste lopen namelijk snel hoog op!

Zorgverzekering

Een zorgverzekering vergoedt gedeeltelijk de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar niet altijd voor zijn rekening. De kosten van een genoodzaakt langer verblijf ook niet. Juist deze kosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen. De reisverzekering met de aanvullende dekkingen voor wintersport en medische kosten vergoedt deze kosten wel.

Alarmcentrale

Bij een ernstige situatie belt u naar de alarmcentrale van uw reisverzekering. Daar vertellen ze naar welk ziekenhuis u het beste kunt gaan, regelen de betalingsgarantie en organiseren een eerdere thuisreis als dat nodig is. Gedurende de ziekenhuisopname onderhoudt de alarmcentrale contact met u, uw eventuele reisgenoten en de behandelend arts.

Geneeskundige kosten

Uw zorgverzekering vergoedt medische hulp tot maximaal 2 keer het Nederlandse tarief. Dit is meestal te weinig, want in landen als Oostenrijk is de zorg gecontracteerd en kunt u in dure klinieken terechtkomen. Hiervoor biedt de dekking medische kosten uitkomst.

Repatriëring

Als u een been breekt op de piste en naar huis wilt, zal uw zorgverzekeraar u niet naar Nederland halen. De zorgverzekeraar vergoedt alleen een eerdere terugkeer als dat medisch noodzakelijk is. Maar uw reisverzekering vergoedt uw thuisreis ook als uw reden om naar huis te gaan niet medisch noodzakelijk is.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marianne Hilberink

Marianne Hilberink

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Contact met mensen is wat mijn werk zo leuk maakt.
Alle specialisten