Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Hypotheekrente voor vijf jaar vast duikt onder 2%

vrijdag 22 januari 2016

Hypotheekrente voor vijf jaar vast duikt onder 2%

De rente voor een hypotheek met een rentevaste periode van vijf jaar is voor het eerst tot onder de 2% gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Hypotheekshop. De gemiddelde rente voor een periode van 5 jaar lag begin januari op 1,99% en nu (28 januari) zelfs op 1,80%.

Daling zet door

Het gaat om hypotheken met een Nationale Hypotheek Garantie. De gemiddelde rente voor een looptijd van 10 jaar daalde ook, die ligt nu op 2,24%. Wie zijn hypotheek voor 20 jaar vastzet moet een rente betaalt ongeveer 0,6 procentpunt meer. Toch kiezen veel klanten wel voor die optie. De Hypotheekshop verwacht dat de dalende trend van de rentes zich in 2016 door zal zetten, zij het in een betrekkelijk langzamer tempo.

Onafhankelijk hypotheekadvies

De best passende hypotheekoplossing hangt vooral af van uw persoonlijke situatie. Onafhankelijk hypotheekadviseur is daarom onmisbaar. Neem daarom eens contact op met de hypotheekadviseurs van Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn en De Hypotheekshop Bodegraven*. Deze adviseurs maken net als KOSTER onderdeel uit van VMD KOSTER verzekeringsgroep. Kijk op de website van de vestiging in Alphen aan den Rijn of Bodegraven voor meer informatie. Ook kunt u contact opnemen met uw adviseur van VMD voor een doorverwijzing.

* Wanneer de afstand een probleem vormt, kan het gesprek met de hypotheekadviseurs ook online via de camera van uw PC of tablet gevoerd worden.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Gerben Jan van der Lugt

Gerben Jan van der Lugt

erkend hypothecair planner

0172 - 61 79 07

De keuze voor een hypotheek maak je niet zomaar. Het moet goed zijn én blijven. Daar zorgen wij voor!
Alle specialisten