Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Gezond ondernemen loont

donderdag 14 januari 2016

Nationale-Nederlanden gaat in de nieuwste editie van Vitaal Kwartaal uitgebreid in op het belang van gemotiveerde medewerkers. Medewerkers die hun werk met plezier doen, voelen zich meer betrokken bij de onderneming, presteren beter en melden zich minder vaak ziek. En, misschien nog wel belangrijker: een onderneming met gemotiveerde medewerkers scoort vaak hoger op klanttevredenheid. En welke werkgever wil dat nou niet?

Motivatie van medewerkers

Verschillende factoren bepalen de motivatie van medewerkers. TNO meet periodiek een aantal van deze factoren. In 2014 ondervroeg TNO 38.000 medewerkers in Nederland. De meerderheid van de ondervraagden (91%) vindt de werksfeer goed. Slechts 56% van de ondervraagden is tevreden met de mate van zelfstandigheid op het werk. Op dat gebied is er dus nog volop winst te halen.

Werknemer wil regelmatig contact met leidinggevende

Ruim een kwart (27%) van de Nederlandse medewerkers heeft naast het jaarlijkse functioneringsgesprek graag regelmatig één-op één-contact met de leidinggevende. Het grote voordeel van regelmatig contact is dat feedback direct is toe te passen. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling waarderen medewerkers opleidingsmogelijkheden, coaching en intervisie het meest.

Langer fit door korte pauzes

Medewerkers die regelmatig een korte pauze nemen, voelen zich beter. Zij hebben minder last van hoofdpijn, rugpijn en geestelijke vermoeidheid. Het is dus verstandig om uw medewerkers te stimuleren om regelmatig even van hun werkplek af te komen. Zelfs een loopje naar het koffiezetapparaat of vijf minuten een frisse neus halen doen al wonderen.

Bron: Nationale-Nederlanden, 12 januari 2016