Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Wat was de schade van de jaarwisseling?

donderdag 7 januari 2016

De schade die tijdens de jaarwisseling is veroorzaakt aan particuliere woningen en auto’s komt volgens een eerste schatting uit op circa 11 miljoen euro. Dat blijkt uit gegevens van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars. De schade lijkt daarmee iets gedaald te zijn ten opzichte van vorig jaar.

Aantal slachtoffers vuurwerkongevallen daalt

Op de Spoedeisende Hulpafdelingen van ziekenhuizen hebben zich rond de jaarwisseling in totaal 482 slachtoffers van vuurwerkongevallen gemeld. Dit zijn er 92 minder dan vorig jaar. Hiermee is dit het laagste aantal slachtoffers in de laatste 25 jaar. De aard van de verwondingen is ook minder ernstig. 15% van de personen werden vanwege hun verwondingen opgenomen in het ziekenhuis, vorig jaar was dit nog 26%.

Meer vuurwerkgerelateerde branden

Stichting Salvage is tijdens de jaarwisseling in alle veiligheidsregio’s uitgereikt bij één of meer branden. Op oudejaarsdag kwamen 34 meldingen binnen; op nieuwjaarsdag 57. Van alle brandmeldingen was in 39 gevallen (42,9%) vuurwerk de vermoedelijke oorzaak. Sinds 2010 is er een duidelijke toename van het aantal vuurwerkgerelateerde branden tijdens de jaarwisseling.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Inge Hartmans

Inge Hartmans

schadebehandelaar & teamleider

0172 245 964

Wij zorgen er dan voor dat de schade soepel en vlot wordt afgewikkeld. Daarom heeft u voor VMD Koster gekozen. Wij zijn er voor u!
Alle specialisten