Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Verzekeraars maken zorgpremies 2016 bekend

donderdag 19 november 2015

Alle verzekeraars hebben in de week van donderdag 19 november de premies voor de zorgverzekering in 2016 bekend gemaakt. Wat doen Menzis, Stad Holland, Delta Lloyd, CZ, ONVZ en Avéro Achmea? Op deze pagina zetten wij de informatie over de premies voor volgend jaar op een rij.

Stijgende premies

Alle verzekeraars zetten een positief bedrijfsresultaat in om de premieverhoging voor 2016 te beperken. Aan een premieverhoging is echter niet te ontkomen. De zorgkosten gaan ook in 2016 omhoog. De bevolking wordt ouder. Er worden meer behandelingen en medicijnen vergoed vanuit het basispakket en behandelingen worden duurder.

Meer mogelijkheden door samenwerking VMD en KOSTER

Omdat VMD en KOSTER nu samenwerken in de VMD KOSTER verzekeringsgroep, kunnen wij u bij meer verzekeraars extra voordeel bieden. Wij kunnen u collectiviteitsvoordeel bieden bij Avéro Achmea, CZ, Delta Lloyd, Menzis, ONVZ en Stad Holland. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Ook als u al bij deze verzekeraars verzekerd bent, maar niet via VMD of KOSTER, kunnen wij u waarschijnlijk helpen besparen.

CZ

In plaats van de voorspelde 7,7% stijging, stijgt de premie bij CZ met 4,4% en komt de premie voor de basisverzekering uit op € 104,95. De premie voor de aanvullende polissen stijgt bij CZ met gemiddeld 2,5%.

Menzis

De premie voor de Basisverzekering 2016 wordt bij Menzis 107 euro per maand (1.284 euro per jaar). Dit is een stijging (2,75 euro per maand, 33 euro per jaar) ten opzichte van 2015.

Stad Holland

Stad Holland heeft de premie 2016 van de basisverzekering zorg bepaald op 102 euro per maand. Het betreft een verhoging van 3 euro per maand oftewel 36 euro op jaarbasis. Stad Holland, onderdeel van DSW, biedt een restitutieverzekering. De aanvullende verzekeringen worden ook iets duurder, alleen de Compact AV en de Jongeren AV blijven gelijk.

Delta Lloyd

Delta Lloyd heeft de premie voor de basisverzekering op basis van restitutie vastgesteld op €107,50 per maand. Dit betekent een stijging van 4,5% ten opzichte van 2015. De premies van de meeste aanvullende en tandverzekeringen dalen in 2016. De premies voor de aanvullende verzekeringen die stijgen, stijgen met maximaal 5%. Relaties van VMD en KOSTER kunnen gebruik maken van een  korting op zowel de basisverzekering (8%) als de aanvullende zorgverzekeringen (10%). Hiermee wordt de premie dus een stuk lager.

Avéro Achmea

De premies van Avéro Achmea gaan voor alle polissen met ongeveer 7 euro per maand omhoog. De naturapolis (Select Zorgplan) kost volgend jaar € 109,45 en de restitutiepolis (Keuze Zorgplan) € 113,25. Via VMD en KOSTER krijgt u een korting op de premie voor zowel de basisverzekering (7,5%) als de aanvullende zorgverzekering (10%) waardoor de premie in  de praktijk lager uitvalt.

ONVZ

Wilt u zelf blijven bepalen naar welke arts of welk ziekenhuis u gaat? Alleen met een zuivere restitutieverzekering heeft u maximale keuzevrijheid. Dit is opnieuw het speerpunt van ONVZ voor de zorgcampagne 2016. De premie van de Vrije Keuze Basisverzekering bedraagt 106,65 euro per maand in 2016. De premies voor de aanvullende verzekeringen stijgen met 5%.

Volgend jaar nog sterkere stijging premies?

CZ vraagt ook aandacht voor het verschil tussen de premie en daadwerkelijke kosten van de zorgverzekering, dit wordt steeds groter. "Het moment dat mensen echt de kostprijs moeten betalen komt dichterbij. Dit geeft de noodzaak aan om scherp in te blijven kopen op kwaliteit en kosten. De enige manier om de premie echt betaalbaar te houden zit in het omlaag krijgen van die zorgkosten. Het betaalbaar houden van de zorg vraagt iets van ons allemaal. Kritisch kijken naar wat nodig is, zowel vanuit de zorgverlener als vanuit de patiënt.”

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Arthur de Jong

Arthur de Jong

adviseur

0172 424 244

Duidelijk maken wat uw plichten zijn aangaande ziekte van medewerkers. Welke risico’s kunt u dragen en wat kunt u beter verzekeren of wat moet u verzekeren.
Alle specialisten