Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Zorgverzekeraars wachten met bekendmaking premies

donderdag 12 november 2015

De zorgverzekeraars laten lang op zich wachten met de bekendmaking van de zorgpremies voor het nieuwe jaar. Op dit moment (donderdag 12 november) heeft alleen verzekeraar DSW haar premies voor 2016 bekendgemaakt.

Strategische keuze

Het is voor zorgverzekeraars interessant om zo laat mogelijk de premie bekend te maken, zodat ze eerst kunnen afwachten wat de concurrenten doen. Vervolgens kan de verzekeraar dan haar eigen premie hier zo scherp mogelijk op afstemmen.

Verzekeraars geven toe dat de premies van de concurrentie voor hen belangrijk zijn, maar dit is niet de belangrijkste reden om te wachten. De belangrijkste oorzaak is dat de contrateringen met zorgverleners nog niet rond zijn en juist dat is van grote invloed op de premie.

Tot 19 november de tijd

De zorgverzekeraars hebben nog tot 19 november de tijd om hun premies en voorwaarden voor 2016 bekend te maken. Iedereen heeft dan tot 1 januari om over te stappen.

Kies de juiste zorgverzekering voor 2016 bij VMD en KOSTER

Wat is juiste zorgverzekering voor u en uw gezin? De onafhankelijke en gediplomeerde adviseurs van VMD helpen u graag met het maken van de juiste keuzes. U heeft verschillende keuzemogelijkheden om bij stil te staan, zoals de keuze voor de verzekeraar, volledige of beperkte keuzevrijheid en het wel of niet verhogen van het eigen risico. Ook kunt u zelf bepalen of u een aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering wenst.

Wij helpen u met besparen

Zoals ieder jaar heeft u de mogelijkheid om per 1 januari uw zorgverzekering te wijzigen. VMD en KOSTER maken het extra aantrekkelijk om dit te overwegen. Wij bieden namelijk collectiviteitsvoordeel bij zes zorgverzekeraars. Van deze collectiviteit kunnen alle relaties van VMD en KOSTER gebruik maken. Bij Avéro Achmea, CZ, Delta Lloyd, Menzis, ONVZ en Stad Holland hebben wij voor u aantrekkelijke kortingen op zowel de basisverzekering als aanvullende zorgverzekering bedongen. Dus ook als u al bij deze maatschappijen verzekerd bent, maar niet via ons, dan is het verstandig om in actie te komen!