Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Verschillen bijzondere kosten bij opstalverzekering

donderdag 5 november 2015

Het incident met de vallende kranen in Alphen aan den Rijn heeft verschillen bij de bijzondere kosten van opstalverzekeringen aan het licht gebracht. De Consumentenbond schrijft dit in een artikel.

Verblijf in een hotel

Bewoners van de getroffen huizen, die nu gesloopt worden, verblijven al bijna drie maanden in bijvoorbeeld een hotel. Een voorbeeld van bijzondere kosten die niet door alle opstalverzekeringen op dezelfde manier worden gedekt. Vrijwel alle verzekeraars hebben een maximumtermijn van drie maanden, al wordt die in het geval van een herbouwing, zoals in Alphen aan den Rijn, vaak verlengd tot een jaar.

Verschillen tussen verzekeraars

Onderstaande aanvullende vergoedingen worden maar door een deel van de verzekeraars vergoed. Weet u hoe dit zit bij uw verzekering?

  • Bereddingskosten om schade te voorkomen of te verminderen (denk aan waterschade ontstaan door het blussen van een brand)
  • Opruimingskosten (bijvoorbeeld het verwijderen van een uitgebrande keuken)
  • Saneringskosten (bij verontreiniging van grond, grondwater of oppervlaktewater)
  • Herstel tuinschade
  • Door de overheid verplichte veiligheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van een hek om de woning

Advies over uw verzekeringen

Onze adviseurs helpen u bij de keuze voor de juiste woonverzekeringen (inboedel en opstal). Bij ons weet u zeker dat u goed verzekerd bent én blijft. Ook bij schade kunt u rekenen op persoonlijke en vakkundige begeleiding.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Inge Hartmans

Inge Hartmans

schadebehandelaar & teamleider

0172 245 964

Wij zorgen er dan voor dat de schade soepel en vlot wordt afgewikkeld. Daarom heeft u voor VMD Koster gekozen. Wij zijn er voor u!
Alle specialisten