Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Verkeerde zorgverzekering kan duur uitpakken

donderdag 29 oktober 2015

Elk jaar opnieuw krijgen we de kans om de juiste zorgverzekering te kiezen. Sommigen maken jaarlijks een uitgebreide analyse, maar een veel groter deel van de Nederlanders laat de zorgverzekering al jaren zoals hij is. En daar schuilt een risico, want een verkeerde polis kan honderden euro’s per jaar schelen. De dekking is bijvoorbeeld te laag waardoor veel bijbetaald moet worden. Of juist te hoog waardoor de premie ook onnodig hoog is.

Te veel keuzemogelijkheden?

Veel mensen vinden de zorgverzekeringen ingewikkeld, toont recent onderzoek aan. Er zijn te veel verschillende polissen. En dan ook nog met allerlei aanvullende dekkingen.

Welke zorg heeft u waarschijnlijk nodig in 2016?

Het is wanneer u uw keuze maakt voor 2016 aan te raden om een overzicht te maken van alle zorg die u denkt nodig te hebben. Bedenk bijvoorbeeld of uw kind een beugel moet, of dat u met een aanhoudende sportblessure naar de fysiotherapeut wilt. Zo kunt u nagaan of u aanvullende verzekeringen nodig heeft. Daarnaast kunt u overwegen om naast het verplichte eigen risico (385 euro in 2016) een vrijwillig eigen risico af te sluiten. Dit levert een korting op de premie op. U doet er wel goed aan om te bedenken of u dit eigen risico ook kunt betalen als u toch meer zorgkosten maakt.

Informatie over de zorgverzekering voor volgend jaar

Binnenkort maken alle verzekeraars de premies en voorwaarden voor 2016 bekend. Wij helpen u vervolgens graag met het maken van de juiste keuzes. Vaak is een besparing mogelijk. Relaties van KOSTER en VMD profiteren namelijk van aantrekkelijke kortingen bij de verzekeraars die er kwalitatief boven uitsteken.