Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Hypotheken vaak te duur

woensdag 28 oktober 2015

Hypotheken vaak te duur

Door de extreem lage hypotheekrentes zijn grote besparingen te realiseren op bestaande hypotheekleningen. Vijf jaar geleden stond de 10-jaars hypotheekrente nog op 5,2%. Nu is dat onder de 3%. Bij hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zijn de verschillen zelfs nog groter.

Is de bodem bereikt?

Veel experts geloven dat de bodem van rentemarkt nu wel is bereikt, waardoor een maximaal voordeel kan worden behaald. Daarbij komt dat ook veel experts verwachten dat een rentestijging binnen afzienbare tijd noodzakelijk is om de economie weer op gang te krijgen.

Wachten of nu in actie komen?

Op een gemiddelde hypotheek kan een huiseigenaar al snel een directe besparing van € 200,- per maand realiseren. De grote vraag daarbij is of het beter is te wachten tot de huidige rentevaste periode in de hypotheek afloopt, of dat er vandaag al actie moet worden genomen om te profiteren van de scherpe hypotheekrentes?

Boeterente

Wie nu al lagere maandlasten wil kan dat via de eigen geldverstrekker regelen of overstappen naar een nieuwe geldverstrekker. In alle gevallen is er sprake van een boeterente (omdat de bestaande renteafspraken worden beëindigd) en soms ook kosten. In sommige gevallen kunnen boeterente en kosten worden opgenomen in de nieuwe constructie. Elke keuze heeft daarom een andere uitkomst en bijbehorende voorwaarden, met kostenverschillen die tot in
de duizenden euro’s kunnen lopen.

Vakkundig hypotheekadvies

De best passende oplossing hangt vooral af van de persoonlijke situatie. Een onafhankelijk hypotheekadviseur is daarbij onmisbaar. Neem daarom eens contact op met de hypotheekadviseurs van Freek Hypotheek.

Hypotheekkantoor van het jaar

Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn mag zich een jaar lang beste advieskantoor van regio Hollands Midden noemen. Independer reikt deze jaarlijkse prijs in 25 regio's uit aan het advieskantoor dat online het beste beoordeeld werd. Ton SchäffŸers, financieel planner: “Een mooie verrassing en een prachtig compliment voor onze manier van werken.”