Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Smartphone niet goed verzekerd tijdens vakantie

vrijdag 2 oktober 2015

Reisverzekeraars Europeesche en Allianz Global Assistance hebben bekeken welke bagage deze zomer het vaakst geclaimd werd op de reisverzekering. Bij allebei staat de smartphone op nummer één.

Zijn smartphones meeverekerd op de reisverzekering?

Uit de polisvoorwaarden van reisverzekeraars blijkt echter dat smartphones soms niet of in de meeste gevallen maar beperkt verzekerd zijn. De vergoeding voor bagage verschilt per reisverzekeraar. Dit geldt dus ook voor de smartphone. Uit een vergelijking van de polisvoorwaarden van doorlopende reisverzekeringen uitgevoerd door verzekeringen.nl blijkt dat de smartphone niet of maar tot een bepaald bedrag verzekerd is. De meeste bedragen komen uit op 250 tot 500 euro per gebeurtenis of per reis, maar er zijn ook uitzonderingen.

HEMA en In​S​hared vergoeden niets
Verzekerden met een doorlopende reisverzekering van HEMA en In​S​hared komen van een koude kermis thuis als hun mobiele telefoon kapot gaat of gestolen wordt tijdens de vakantie. Schade aan of diefstal van een smartphone is bij deze verzekeraars helemaal niet gedekt.

Hoe zit het bij Europeesche

Reisverzekeraar Europeesche biedt geen vergoeding voor een smartphone bij de basisdekking. Verzekerden kunnen kiezen tussen basis, comfort of optimaal. De maximale vergoeding voor een telefoon is bij de basisdekking 100 euro. Maar daar staat tegelijkertijd een eigen risico van 100 euro tegenover. Dit betekent een vergoeding van 0 euro. De reden hiervoor is dat de basisdekking in eerste instantie dekking biedt voor het belangrijkste: goede hulpverlening. Bagage is binnen deze verzekering dus minder uitgebreid verzekerd. Het gaat natuurlijk ook om een basisdekking die goedkoper is dan een reisverzekering met een uitgebreidere dekking zoals comfort of optimaal.

Hoge vergoeding mogelijk bij Allianz Global Assistance

Verzekerden die veel waarde hechten aan hun bagage kunnen bij de meeste reisverzekeraars kiezen voor een doorlopende reisverzekering met een uitgebreidere dekking. Deze polissen bieden dan ook een betere dekking voor de smartphone. Zo biedt bijvoorbeeld Allianz Global Assistance een uitgebreidere dekking voor smartphones waarbij de maximale vergoeding kan oplopen tot 1750 euro.