Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

App voor veilig autorijden

woensdag 2 september 2015

Wat doet u als u in de auto rijdt en u krijgt een nieuw bericht binnen op uw telefoon. Kan u de verleiding weerstaan om het bericht te bekijken? Iedereen weet dat afleiding achter het stuur tot gevaarlijke situaties kan leiden, toch kunnen we het soms niet laten.

Rij Veilig app

Daarom introduceert verzekeraar ASR de Rij Veilig app. Deze app beperkt de afleiding van de smartphone en helpt u om uw aandacht bij de weg te houden. Dit moet bijdragen aan een betere verkeersveiligheid en een lager aantal ongevallen. De app werkt ook op de (race)fiets, brommer of motor. U kunt deze Android app downloaden via de Play Store.

Hoe werkt deze app?

De app schakelt zichzelf in zodra u sneller gaat dan 15 kilometer per uur. Vanaf dat moment worden afleidende toepassingen geblokkeerd op je smartphone. U kunt nog wel handsfree bellen en ook de navigatie blijft beschikbaar. Staat u weer stil, dan wordt de blokkering opgeheven en komen alle berichten en meldingen weer binnen. Rijdt u met iemand mee of met het openbaar vervoer? Schakel de passagiersmodus in.

Veel ongelukken door smartphones in het verkeer

Veel bestuurders kunnen tijdens het rijden de social media, apps en mobiel internet op hun smartphone moeilijk weerstaan. Ze realiseren zich onvoldoende dat ze dan geen aandacht hebben voor de weg. Er ontstaan gevaarlijke, en soms zelfs dodelijke situaties. Gebruikt u uw smartphone tijdens het rijden, dan reageert u een stuk trager als u plotseling moet remmen. Ook ziet u niet wat er om u heen gebeurt. Zo ontstaat een grotere kans op een valpartij of een botsing. Uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijkt dat afleiding in het verkeer 5 tot 25% van alle verkeersongevallen veroorzaakt.

Privacy gewaarborgd

De app staat los van verzekeringen die u mogelijk bij ASR hebt afgesloten. De app slaat geen gegevens op en ASR kan en wil de app ook nergens anders voor gebruiken.