Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Kent u de risico's van cybercrime voor uw bedrijf?

vrijdag 21 augustus 2015

MKB-Nederland is samenwerking met onder andere het ministerie van Veiligheid en Justitie een campagne gestart die ondernemers gericht helpt zich beter te wapenen tegen cybercrime. Bedrijven zijn het grootste slachtoffer van deze vorm van criminaliteit, die de economie op jaarbasis circa 8,8 miljard kost; driekwart daarvan komt voor rekening van het bedrijfsleven.

Wat is cybercrime?

Cybercrime is een verzamelnaam van vele vormen van fraude, diefstal, afpersing, identiteitsmisbruik en (ongeziene) spionage via of met behulp van de digitale snelweg. Naar schatting wordt 1 op de 3 bedrijven daar op een of andere manier slachtoffer van. De AIVD noemde digitale spionage en cybercriminaliteit eerder al de grootste dreigingen voor overheid en bedrijfsleven.

Meldplicht datalekken

De Meldplicht datalekken, die op 1 januari 2016 in werking treedt, is een extra reden om de beveiliging van data onder te loep te nemen. Het niet goed beveiligen tegen verlies, diefstal of misbruik van persoonsgegevens kan straks in ernstige gevallen ook nog eens leiden tot een bestuurlijke boete.

Veilig zakelijk internetten

Als onderdeel van de campagne Veilig zakelijk internetten krijgen ondernemers de mogelijkheid om kosteloos de veiligheid van hun digitale werkomgeving te laten analyseren. Met een scan legt een hacker kwetsbare plekken in de IT-omgeving van het bedrijf bloot. Binnen een paar dagen ontvangt het bedrijf een uitgebreide rapportage van de bevindingen en waar nodig hulp om de situatie te verbeteren. Aanmelden hiervoor kan via www.veiligzakelijkinternetten.nl

Verzekeringsmogelijkheden

Cyberrisico’s zijn steeds beter te verzekeren, bijvoorbeeld met de Data Risks verzekering. Ook de begeleiding bij een voorval kan deel uitmaken van deze verzekering. Neem contact op met Arie van der Veer via of bel 0172 611 116 voor meer informatie.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Arie van der Veer

Arie van der Veer

risicomanager

06 242 27 885

Samen met u maken wij uw risico’s inzichtelijk en indien nodig zorgen we ervoor dat ze goed verzekerd zijn.
Alle specialisten