Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Wintersporters lang niet altijd goed verzekerd

woensdag 11 februari 2015

Als de skivakantie te hard bergafwaarts gaat, is een goede verzekering hard nodig. Wintersporters doen er verstandig aan om hun polis vooraf te checken. Anders kunnen de kosten hoog oplopen.

Goede voorbereiding wintersport

Neem in de voorbereiding van de vakantie ook de verzekeringen mee. Een goede voorbereiding van de wintersportvakantie gaat over 4 dingen:

  1. De fysieke voorbereiding: ben je fit en heb je getraind?
  2. Is je materiaal in orde, past het nog, is het niet verouderd?
  3. Het vervoer: heeft de auto een beurt gehad? Rij je op winterbanden?
  4. En als het dan mis mocht gaan: heb je je goed verzekerd (inclusief wintersportdekking)?

Medische kosten

Ook gaan mensen er vaak vanuit dat hun zorgverzekering voldoende zekerheid biedt. De basiszorgverzekering vergoedt wel de kosten voor spoedeisende hulp. Maar veel Nederlandse zorgpolissen keren dan slechts uit op basis van de in Nederland geldende tarieven. Als je in landen als Zwitserland en Oostenrijk in een kliniek belandt, kan de rekening flink oplopen. Een reisverzekering met wintersportdekking is dan heel belangrijk, ook voor hulpverlening en extra reis- en verblijfskosten.

Verzekeringstips voor de wintersport

  • Lees voordat u een reisverzekering afsluit de voorwaarden goed door. Zo voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan;
  • Maak een lijstje met de dekkingen die u moet controleren: wintersportdekking, uitrusting, medische kosten en eventuele kosten voor redding of repatriëring;
  • Controleer periodiek uw verzekeringen: zijn ze nog bij de tijd? Komen de dekkingen nog overeen met uw huidige situatie?

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marianne Hilberink

Marianne Hilberink

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Contact met mensen is wat mijn werk zo leuk maakt.
Alle specialisten