Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Premies overlijdensdekkingen gaan weer omlaag

donderdag 29 januari 2015

De gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering is het afgelopen jaar weer gedaald, dit maal met 7,5%. Sinds 2002 daalde de gemiddelde premie voor een ORV al met bijna 55%, blijkt uit onderzoek van MoneyView.

Het tarief van de laagste premies daalde gemiddeld met 38%. “Dit komt vooral door de premieverlagingen bij de Allianz Overlijdensrisicoverzekering HBO+ (eenjarig), de Generali Overlijdensrisicoverzekering (ondernemers) en de introductie van de TAF Special Overlijdensrisicoverzekering – zonder afkoopwaarde (Credit Life)”, legt MoneyView uit.

Vijf sterren

 MoneyView deelde zoals gebruikelijk ook weer vijf sterren uit aan enkele producten. De erkenning op het gebied van prijs bij gelijkblijvende ORV’s ging naar het Risico Plan van Erasmus Leven, de ORV van Generali en de nieuwe Special ORV van TAF. De vijf sterren voor de prijs van annuïtair dalende ORV’s gingen naar de producten van Generali, Patronale en opnieuw de Special ORV van TAF. Op het gebied van flexibiliteit kreeg TAF zelfs twee maal vijf sterren voor de Personal ORV met afkoopwaarde bij Quantum en de Special ORV bij Credit Life. Ook de GoedIdee Nabestaandenverzekering van Dazure kreeg de vijf sterren.