Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Belangrijke wijziging bij de pensioenfondsen voor fysiotherapeuten en dierenartsen

woensdag 31 december 2014

Wat wijzigt er?

Per 1 januari 2015 treedt er een belangrijke wijziging in bij de Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten (SPF) en bij Stichting Pensioenfonds voor Dierenartsen (SPD). Zij hebben namelijk hun beleid rond premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid aangepast.

Wat betekent dit voor u?

Voor een zelfstandige fysiotherapeut of dierenarts bestaat er geen sociaal vangnet. Dit betekent dat u een arbeidsongeschiktheidsverzekering moet sluiten om aanspraak te kunnen (blijven) maken op premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid bij het pensioenfonds.
Als fysiotherapeut of dierenarts in loondienst kunt u aanspraak maken op de WIA bij arbeidsongeschiktheid. Maar dit betekent niet dat u verzekerd bent van een inkomen op minimumloonniveau. Een aanvullende verzekering kan hier ook raadzaam zijn.

Wat kunt u doen?

Een goede inventarisatie van uw inkomen, vermogen en verzekeringen geeft het inzicht om de juiste keuzes te maken. Wilt u meer weten over uw inkomenszekerheid en de recente wijzigingen door uw pensioenfonds? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Arie van der Veer

Arie van der Veer

risicomanager

06 242 27 885

Samen met u maken wij uw risico’s inzichtelijk en indien nodig zorgen we ervoor dat ze goed verzekerd zijn.
Alle specialisten