Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Herstel koopwoningmarkt krijgt meer body

maandag 17 november 2014

Het vertrouwen van de consument in de koopwoningmarkt ligt op het hoogste niveau van de afgelopen tien jaar. Dat blijkt uit de Monitor Woningkoopmarkt over het derde kwartaal van 2014 en betekent dat huishoudens het gevoel hebben dat de omstandigheden op de koopmarkt zullen verbeteren. De monitor wordt gepresenteerd door de Technische Universiteit Delft en RTL Z. 

Zoals gebruikelijk, waren de zomermaanden stiller en was er in deze periode minder activiteit op de hypotheekmarkt. Toch waren de cijfers dusdanig gunstig dat men verwacht dat in het vierde kwartaal van dit jaar wel eens de grens van 45.000 transacties behaald zou kunnen worden. Dat gebeurde in het vierde kwartaal van 2008 voor het laatst.

Ook de nieuwbouwmarkt herstelt zich. Afgelopen kwartaal kwam het aantal verkochte nieuwbouwwoningen voor het derde kwartaal op rij boven de 5.000 uit. De goede cijfers en de toegenomen dynamiek zorgen voor een groeiend vertrouwen van de consument. De universiteit schrijft: “Dat vertrouwen legt een stevig fundament onder het robuuste herstel van de Nederlandse koopwoningmarkt. De ‘wil om te kopen’ wordt steeds sterker onder de consumenten; de vraag of zij ook ‘kunnen kopen’ komt meer centraal te staan.”

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Herman Broere

Herman Broere

directeur

0172 611 116

Een verzekering sluiten kan iedereen. Zorgen dat het passend blijft bij het risico is de uitdaging!
Alle specialisten