Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Excellent cameratoezicht bij uw bedrijf

maandag 14 januari 2019

Excellent cameratoezicht bij uw bedrijf

De helft van de beelden van particuliere camerasystemen in Nederland blijkt ongeschikt voor het opsporen voor verdachten. Daarom start het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in januari de campagne Excellent Cameratoezicht. Bedrijven kunnen tijdens de campagne hun eigen camerasystemen en -opstellingen gratis laten controleren.

1.100 overvallen per jaar

In Nederland vonden er in 2009 nog bijna 3.000 overvallen plaats, inmiddels zijn dat er rond de 1.100 per jaar. Vorig jaar kende echter een lichte toename van 3% . Daarom blijven we in Nederland zoeken naar nieuwe wegen om de aanpak van overvallen te versterken.

Goede camerabeelden in de strijd tegen criminaliteit

Excellent Cameratoezicht is een belangrijk en effectief wapen in de strijd tegen criminaliteit zoals geweld, diefstallen en overvallen. Een verbetering van de kwaliteit van camerabeelden helpt enorm. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid roept daarom de hulp van ondernemers in, om samen ervoor te zorgen dat de kwaliteit van die beelden toeneemt.

Camera’s goed ophangen en instellen

De politie deelt haar kennis en expertise met ondernemers om ervoor te zorgen dat de camerasystemen goed zijn opgehangen en ingesteld. Want hoewel Nederland meer dan één miljoen camerasystemen kent, zijn er vele niet goed op- of afgesteld. Op de website van het CCV staan negen aandachtspunten voor uw bewakingscamera’s.