Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

CZ verhoogt zorgpremies

vrijdag 9 november 2018

CZ verhoogt zorgpremies

De premie voor de basisverzekering stijgt volgend jaar met 8,55 euro per maand bij CZ. Een stijging van 7,4%.  Deze behoorlijke stijging ligt nog onder de verwachting van het ministerie van Volksgezondheid. Daar werd gerekend op een gemiddelde stijging van meer dan 9 procent.

Verschil tussen natura en restitutie

De premie voor de Zorg-op-maatpolis wordt € 124,80 per maand. Dit is een naturaverzekering. Bij een naturapolis wordt alles geregeld en betaald zolang u naar een zorgaanbieder gaat waarmee de verzekeraar een contract heeft. Als er geen contract is, kan het zijn dat niet alles vergoed wordt. Bij een restitutiepolis heeft u als verzekerde vrijwel altijd een vrije keuze. De restitutiepolis is daarom ook duurder. Ook bij CZ. De premie voor de Zorgkeuzepolis is in 2019 € 131,65 per maand.

Maandag zijn de premie van alle zorgverzekeraars bekend

Uiterlijk maandag moeten alle zorgverzekeraars hun premie voor 2019 hebben aangekondigd. CZ is de eerste van de vier grote zorgverzekeraars die zijn premie bekendmaakt. De grote verzekeraars wachten daar traditioneel tot het laatste moment mee.

Komende jaren nog duurder

De zorgverzekeraars verhogen de premies omdat de kosten in de zorg blijven oplopen. Jarenlang konden verzekeraars forse premiestijgingen voorkomen door hun reserves aan te spreken, maar de bodem komt in zicht. Daardoor stijgt de premie de komende jaren waarschijnlijk verder. CZ zet nu nog 97 miljoen van de reserves in. Als de verzekeraar dat de komende jaren niet meer kan doen, betekent dat een extra stijging van 2,75 euro per maand. En de zorgkosten blijven daarnaast ook maar stijgen.

Waarom een zorgverzekering bij CZ via VMD Koster?

CZ zet zich in voor betere zorg. Daarom houdt CZ zich niet alleen bezig met het vergoeden van zorg. Zij bieden u praktische hulp als u of uw naaste zorg nodig heeft. Voorbeelden:

  • Hulp bij het vinden van de juiste zorg
  • Wachtlijstbemiddeling
  • Hulp bij het aanvragen van een second opinion
  • Ondersteuning voor mantelzorgers
  • Contact met medisch specialisten via een handige app
  • Inzicht in uw zorgkosten via Mijn CZ en makkelijk declareren via de app