Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Premie zorgverzekering 2019 (liveblog)

donderdag 27 september 2018

Premie zorgverzekering 2019

Ieder jaar kunt u per 1 januari uw zorgverzekering aanpassen. Kiest u voor een andere dekking, een andere verzekeraar of houdt u het zoals het is? De hoogte van de zorgpremie is natuurlijk heel belangrijk voor uw keuze. Daarom verzamelen wij in deze blog alle nieuwsberichten over de premie van de zorgverzekering in 2019. De nieuwste berichten staan bovenaan.

Eigen risico blijft komende jaren 385 euro

27 september 2018

In 2019 is het eigen risico opnieuw € 385 en dat blijft het ook in de jaren daarna. De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel dat dit regelt. Zonder deze wet zou het eigen risico de komende jaren meegroeien met de stijging van de zorgkosten.

DSW: premie gaat omhoog, maar lagere stijging dan voorspeld

25 september 2018

Ieder jaar maakt DSW als eerste zorgverzekeraar de premie voor de zorgverzekering bekend. De zorgverzekeraar uit Schiedam verhoogt de zorgpremie voor volgend jaar met  € 4,50 per maand. Dat is lager dan verwacht: in de Miljoenennota werd rekening gehouden met een stijging van ongeveer 10 euro per maand. De zorgverzekering bij DSW kost volgend jaar 112 euro per maand voor zowel individueel als collectief verzekerden. 

Prinsjesdag: kabinet verwacht stijging zorgpremie van 10 euro per maand

19 september 2018

Op Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat de zorgpremie voor 2019 naar verwachting met 10 euro per maand stijgt. De uiteindelijke premie wordt bepaald door de zorgverzekeraars. Het eigen risico wijzigt niet, dat blijft € 385 per jaar per verzekerde. De zorgverzekering kost volgend jaar 112 euro per maand voor zowel individueel als collectief verzekerden.