Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Minder overstappers zorgverzekering in 2018

maandag 8 januari 2018

Minder overstappers zorgverzekering in 2018

Afgaande op het voorlopige overstappercentage van 5,9 procent zijn minder mensen gewisseld van zorgverzekering. Vorig jaar stapten 6,4% van de Nederlanders over naar een andere zorgverzekeraar. Omdat nog niet alle overstapmutaties bij de zorgverzekeraars verwerkt zijn kan het voorlopige overstappercentage nog naar boven of naar beneden worden bijgesteld.

Zorgverzekeringskaart

Tijdens de overstapperiode raadplegen steeds meer verzekerden de Zorgverzekeringskaart. Uit cijfers van Zorgverzekeraars Nederland blijkt dat een miljoen verzekerden de Zorgverzekeringskaart hebben bekeken.

Vrijwillig eigen risico niet verlaagd

Het kabinet gaat niet in de oproep van ZN-voorzitter Rouvoet om het verplichte en vrijwillige eigen risico bij de zorgverzekering te maximeren op 650 euro totaal. Volgens minister Bruins gebruiken verzekeraars de opbrengst van het vrijwillig eigen risico ook om de premie voor andere verzekerden lager te houden. Hij vindt het vrijwillige eigen risico een goed instrument om mensen bewust te maken van de zorgkosten. Verzekerden hebben zo bovendien meer keuzevrijheid.