Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

8 onmisbare tips voor uw wintersportvakantie

dinsdag 28 november 2017

8 onmisbare tips voor uw wintersportvakantie

Het wintersportseizoen is weer begonnen. In diverse skigebieden is al veel sneeuw gevallen. Gaat u ook skiën, snowboarden of langlaufen? Lees dan deze onmisbare tips om optimaal te genieten van de wintersportvakantie.

Tip 1: een reisverzekering met wintersportdekking

Wij hopen dat u met onderstaande tips goed voorbereid op reis gaat. Toch kan het altijd gebeuren dat er een (medisch) ongeluk gebeurt tijdens de wintersportvakantie. Een goede reisverzekering met wintersportdekking mag dus zeker niet ontbreken. Ook de dekking voor medische kosten is heel belangrijk. Onze adviseurs informeren u graag over uw reisverzekering.

Tip 2: bewegen als voorbereiding

Sport u niet regelmatig? Dan is het verstandig dat wel op te pakken voor u op wintersportvakantie gaat. Begin een aantal weken voor vertrek bijvoorbeeld met wandelen, joggen of fietsen. Ook van te voren oefenen in een skihal is een goed idee.

Tip 3: uitrusting in orde maken

Het is belangrijk dat uw wintersportuitrusting in orde is. Zijn de boots nog in goede staat en is de kleding nog compleet? Laat eventueel ook de ski’s en snowboards waxen en de bindingen afstellen door een expert.

Tip 4: zonbescherming

UV-straling in de bergen is erg sterk. Ook al schijnt de zon niet, de UV-straling is er wel! Draag een zonnebril van goede kwaliteit. Om lichtintensiteit te verminderen en het netvlies te beschermen tegen de gevaren van de zon. Gebruik ook zonnebrandcrème, vooral het gezicht is belangrijk.

Tip 5: ken de pisteregels

In 1967 zijn de pisteregels opgesteld door het FIS, de Internationale Ski Federatie. Deze zijn opgesteld voor de veiligheid van skiërs. Iedereen dient goed op de hoogte te zijn van deze veiligheidsregels. Lees de tien pisteregels via deze link.

Tip 6: voorkomen van blessures

Passende bescherming is nodig om knie- of polsletsel te voorkomen. Overweeg ook om les te nemen, want een goed aangeleerde techniek is de beste voorzorgsmaatregel om blessures en valpartijen te voorkomen. Kinderen kunnen het beste een helm dragen. Dit is in vele landen verplicht en vermindert bovendien de kans op hoofdletsel met 50%.

Tip 7: ken de moeilijkheidsgraad van de pistes

Als u de sneeuw in gaat, is het fijn als u op de hoogte bent van de betekenis van de waarschuwingsborden en de moeilijkheidsgraad van de pistes. Daarbij kunt u ook rekening houden met anderen: snelheid beheersen, route vooruit plannen, opletten op skiërs die wat verder onderin skiën. De meeste ongelukken gebeuren als skiërs op elkaar botsen.

Tip 8: buiten de piste skiën alleen met een gids

Skiën buiten de piste is zeer gevaarlijk. Het is daarom aan te raden dit alleen te doen met een gids of skileraar die het gebied goed kent. Ook is een lawine-uitrusting hierbij nodig, inclusief een lawinepiep, sneeuwschep en sneeuwsonde.

Bron: Allianz Global Assistance