Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Cybersecurity vaak onvoldoende

dinsdag 21 november 2017

Cybersecurity vaak onvoldoende

Het is wereldwijd slecht gesteld met de cyberbeveiliging van organisaties. PwC ondervroeg ruim 9500 bestuurders en IT-executives uit 122 landen (waaronder Nederland) over de beveiliging van bedrijfsinformatie. Uit het onderzoek blijkt dat circa de helft van de organisaties basale zaken, zoals bewustzijnstrainingen voor werknemers en een adequaat incident-responsebeleid, niet op orde heeft.

Cyberrisico’s door eigen personeel

De uitgaven aan beveiliging nemen toe, maar een zwakke schakel is het te grote vertrouwen in eigen personeel. Bijna een derde van de respondenten wijt cyberincidenten aan nalatigheid en kwaadwilligheid van eigen personeel. Voormalige werknemers (26%) en serviceproviders leveranciers  (19%) worden ook vaak gezien als de bron van cyberincidenten.

Internet of things

De beveiliging van slimme apparaten die met internet zijn verbonden, staat steeds hoger op de agenda. Van de respondenten heeft inmiddels twee derde een zogeheten internet of things-beveiligingsstrategie. Toch zijn dit soort apparaten meestal nog slecht beveiligd.

Advies over cybersecurity

Cyberbeveiliging hoort bij ieder bedrijf hoog op de agenda te staan. Wij geven u op onze website alvast een paar tips voor een betere cybersecurity. Met de partners waar wij mee samenwerken kunnen wij u ook op dit onderdeel ondersteunen. Maak een vrijblijvende afspraak met een risicomanager van VMD Koster om dit onderwerp te bespreken.

Afspraak maken over cyber en data