Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Bijna alle achterdeuren zijn slecht beveiligd

maandag 6 november 2017

Bijna alle achterdeuren zijn slecht beveiligd  

Nederlandse achterdeuren zijn slecht beveiligd. Uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) blijkt dat bij 88 procent van de huizen een inbreker moeiteloos binnen drie minuten een slot kan open­breken. Een kwart van de achterdeuren heeft zelfs zulk zwak aluminium beslag, vaak herkenbaar aan schroefjes aan de buitenkant, dat een inbreker met een schroevendraaier en tang binnen een minuut binnen staat.

Inbrekers komen meestal binnen via de achterdeur

Mensen die in de afgelopen vijf jaar een inbraak(poging) meemaakten, hebben hun achterdeur vaker op een goede manier beveiligd (17%) dan personen die geen inbraak(poging) hebben ervaren (10%). Voor beide groepen is er echter nog werk aan de winkel. Want bij de achterdeur wordt het meest ingebroken.

Een beter slot plaatsen

Mensen draaien de achterdeur vaak netjes op het nachtslot als ze slapen of niet thuis zijn, maar weten niet dat het voor een inbreker dan toch een fluitje van een cent is om binnen te komen. In het onderzoek is daarom ook gevraagd of men van plan is om een beter slot te plaatsen, als duidelijk is dat zij een slecht slot hebben. Maar liefst 87 procent geeft aan dat te gaan doen.

InbraakPreventie Check

Met de InbraakPreventie Check op de website www.inbraakmislukt.nl is op eenvoudige wijze zowel de voor- en achterdeur als de ramen te checken. Blijkt aan de hand van de foto’s dat er sprake is van een slecht slot? Dan geeft de website ook tips om de veiligheid te verbeteren.