Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Toename autobranden

woensdag 18 oktober 2017

Toename autobranden

In de eerste negen maanden van dit jaar registreerde het Centrum voor Verzekeringsstatistiek 2.808 autobranden. Dat is ruim 3% meer dan in dezelfde periode in 2016 en het hoogste aantal sinds 2013. Vooral in Noord-Brabant en Zuid-Holland vonden al veel autobranden plaats.

Geen dekking autoverzekering bij alleen WA-dekking

De cijfers liggen in werkelijkheid zelfs nog hoger. Dat zegt het Verbond van Verzekeraars. Dat komt omdat in de statistieken alleen de voertuigen meegenomen zijn die volledig of beperkt casco zijn verzekerd. Autobranden bij auto’s die alleen verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid (WA)  zijn niet geregistreerd. Dat komt omdat met alleen deze dekking de schade niet verzekerd is op de autoverzekering.

Waar in Nederland zijn de meeste autobranden?

In Noord-Brabant gingen dit jaar al 506 auto’s in vlammen op. De provincie heeft daarmee de twijfelachtige eer koploper te zijn, gevolgd door Zuid-Holland met 463 autobranden. In Zeeland (58) en Flevoland (63) zagen de minste autobezitters hun vierwieler afbranden. In vier provincies nam het aantal branden af ten opzichte van 2016. Bestuurders in Limburg, Overijssel, Utrecht en Zeeland kunnen iets geruster slapen dan vorig jaar.

Kies de beste autoverzekering