Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Vervallen collectieve korting bij veel zorgverzekeringen

vrijdag 13 oktober 2017

Vervallen collectieve korting bij veel zorgverzekeringen

In november maken alle verzekeraars de premies bekend voor de zorgverzekeringen in 2018. Alhoewel verwacht wordt dat de premies niet veel gaan wijzigen, krijgen veel mensen toch met een forse premieverhoging te maken. Dat komt door het vervallen van gelegenheidscollectiviteiten bij veel verzekeraars. Wij denken daarom graag met u mee over een goed alternatief, zowel voor de dekking als de premie.

Waarom gaat de premie omhoog?

Neemt u deel aan een collectiviteit die niet gekoppeld is aan een werkgever? Dit wordt een gelegenheidscollectiviteit genoemd. Een aantal verzekeraars stoppen per 1 januari 2018 met alle gelegenheidscollectiviteiten. De korting op zowel de basis- als aanvullende zorgverzekering vervalt daarom.

Wat kunt u nu het beste doen?

In november maken alle verzekeraars de premies voor 2018 bekend. Dan krijgt u ook van uw huidige verzekeraar een voorstel voor het nieuwe jaar. Wij adviseren u dit voorstel af te wachten. U heeft daarna nog zeker zes weken de tijd om uw zorgverzekering voor 2018 te kiezen. U heeft tot en met 31 december de tijd om over te stappen. Wij helpen u hier natuurlijk graag mee.

Wij geven u advies in november en december

Als alle verzekeraars de voorwaarden en premies voor 2018 bekend gemaakt hebben, maken wij een analyse van de verschillen tussen de verzekeraars. Wij kunnen daarna een aanbeveling geven op basis van de best passende dekking en de scherpste premie voor uw situatie. Natuurlijk is de keuze voor een zorgverzekering heel persoonlijk, maar wij helpen u graag zodat u niet alles zelf hoeft uit te zoeken. Wij hebben de tools om dekkingen en premies te vergelijken.

Collectiviteitskorting via uw werkgever of als zzp’er

Veel werkgevers bieden een collectieve zorgverzekering aan voor hun medewerkers. Daarmee krijgt u mogelijk ruimere vergoedingen en profiteert u van korting op de premie op zowel de basisverzekering als aanvullende verzekering. Ook voor zzp’ers bieden verschillende verzekeraars gunstige pakketten. Natuurlijk kunnen onze adviseurs hier ook meer over vertellen.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Annette Jongeleen

Annette Jongeleen

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Ik hou ervan om mensen te helpen.
Alle specialisten