Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Alarmcentrale reisverzekering tijdens de zomervakantie

dinsdag 12 september 2017

Alarmcentrale reisverzekering veel in actie tijdens de zomervakantie

Helaas verlopen vakanties niet altijd probleemloos. Met welke pech hadden Nederlanders dit jaar te maken? Pech onderweg met de auto, gestolen bagage, of door een ongeval of ziekte terechtkomen  in het ziekenhuis. Reisverzekeraar Allianz Global Assistance maakt de balans op na de zomervakantie van 2017.

Meeste autopech in Frankrijk

Veel mensen kozen dit jaar voor een vakantie in eigen land. Dat zag de verzekeraar terug in een fors aantal pechmeldingen vanuit Nederland. Daarnaast belden ook opvallend veel mensen die met een camper stil kwamen te staan. Nog steeds ontstonden de meeste pechgevallen in Frankrijk, dit jaar gevolgd door Duitsland en Italië. Daarnaast werden ook vanuit België en Spanje veel pechgevallen gemeld.

Nederlanders hebben de meeste problemen gehad met auto’s die weigerden te starten. De top drie van voertuigproblemen waarmee reizigers deze zomer naar de alarmcentrale van Allianz Global Assistance belden:

  1. Voertuig dat niet meer start
  2. Lekke band
  3. Problemen met de elektronica in de auto

Meer meldingen van rabiës op reis

Waar er vorig jaar nog veel hulpverzoeken kwamen van mensen op vakantie in Egypte en Turkije, waren de meldingen vanuit deze landen dit seizoen beduidend minder. Een verklaring hiervoor kunnen de aangescherpte reisadviezen zijn, waardoor veel mensen voor een andere bestemming kozen.

Wat daarnaast opviel, is een toename van het aantal rabiës (hondsdolheid) meldingen. Er zijn veel mensen die op vakantie een hond, kat of aap willen aaien. Maar als je door een van deze dieren gebeten wordt, dan is het belangrijk dat er snel een behandeling gestart wordt. Het is dan fijn om met iemand van de alarmcentrale contact op te kunnen nemen, die in het Nederlands kan helpen.

De top drie van meest voorkomende ongevallen op reis zag er deze zomer als volgt uit:

  1. Maag- en darmontstekingen en reizigersdiarree
  2. Botbreuken, kneuzingen en wonden
  3. Hartklachten

Hulp van de alarmcentrale van uw reisverzekering

Of u nu onderweg bent met de auto of geniet van een (verre) reis, er kan altijd iets vervelends gebeuren. Probleemsituaties zijn er klein en groot. Daarom is het goed om altijd een reisverzekering af te sluiten. Als er iets gebeurt, dan staat de alarmcentrale klaar om te helpen. Met een wereldwijd netwerk van hulpverleners en professionele dienstverleners als artsen, verpleegkundigen en bergers zetten zij de hulpverlening direct in gang. U hoeft dus zelf niets te regelen.