Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

17e Torenschuddersfeest in Nieuwkoop

maandag 4 september 2017

17e Torenschuddersfeest in Nieuwkoop

Op zaterdag 9 september 2017 vindt voor de 17e keer het Torenschuddersfeest plaats. Hét eerbetoon aan de Nieuwkoopse vrijwilliger. Ook dit jaar is VMD Koster een van de sponsoren van dit unieke evenement.

Waardering voor vrijwilligerswerk

Stichting Torenschudders organiseert elk jaar het Torenschuddersfeest om waardering te tonen voor het vrijwilligerswerk. Voorzitter John Kemper verduidelijkt: "Mede dankzij de belangeloze inzet van vrijwilligers kan de gemeenschap in stand blijven. Dit mag best een extra beloond worden. Daarom organiseren wij al sinds 2000 op de tweede zaterdag van september dit feest."

Sponsoren zijn onmisbaar

Elk jaar stelt een aantal ondernemers geld beschikbaar om het feest te organiseren. De roots van VMD Koster liggen in Nieuwkoop en is ook nog heel actief in deze mooie gemeente. John Kempers is hier blij mee. "Sponsoren zijn voor ons evenement onmisbaar. Gelukkig zijn er trouwe bedrijven in onze regio die graag een steentje bijdragen. Het leuke is dat de meeste sponsoren, waaronder VMD Koster, erg betrokken zijn en zelf ook mee varen bij de verlichte botenparade."

Waar komt de naam Torenschudders vandaan?

De naam gaat over de markante Reghthuystoren op het gelijknamige plein. Al vele jaren siert dit monument het centrum van Nieuwkoop. Met het feest wil men de toren laten schudden. En inderdaad, sinds het begin van de eerste editie heeft de toren elk jaar wel even geschud!

Wat is er te beleven tijdens het feest op 9 september?

De hele dag zijn er festiviteiten in Nieuwkoop. Zo is er een kunst- en creamarkt en live muziek vanuit de muziektent. 's avonds begint de verlichte botenparade op de Noordeinderplassen bij Jachthaven Plaszicht. Als afsluiting is er een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in de Nieuwkoopse Plassen.

Meer informatie over het Torenschuddersfeest