Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Tijdgebrek grootste zorg ondernemer

dinsdag 25 juli 2017

Tijdgebrek grootste zorg ondernemer

Wat zijn de grootste knelpunten voor ondernemers in Nederland? Inkomensverzekeraar De Amersfoortse deed een onderzoek onder duizend ondernemers. Daaruit kwamen de volgende punten naar voren:

  • Te weinig tijd voor innovatie
  • Te weinig tijd voor klanten
  • Te weinig aandacht voor de strategie
  • Moete met het vinden van een balans tussen werk en privé
  • Aandacht voor een gezonde leefstijl

Meer tijd nodig voor innovatie en nieuwe klanten

Het tijdgebrek onder ondernemers uit zich op verschillende manieren. Meer dan de helft van de ondervraagden besteedt 15% of minder van zijn aan innovatie. De meeste ondernemers willen hier meer tijd voor hebben, net als voor het benaderen van nieuwe klanten.

Slechts één op de vijf ondernemers heeft een langetermijnstrategie voor de komende één tot drie jaar. Volgens een kwart van de ondernemers is de grootste uitdaging bij het opstellen van een lange termijn strategie de drukte van de dag.

Tevreden over balans werk en privé

Vier op de vijf ondervraagden geeft aan een gezonde levensstijl te hebben. De ondernemers vinden van zichzelf dat ze voldoende gezond eten en op regelmatige tijden. Ze sporten voldoende om fit te zijn en ze luisteren naar eigen zeggen naar hun lichaam als ze moe zijn. En hoewel ondernemers aangeven dat ze het altijd druk hebben en gemiddeld 58 uur per week werken, is 9 van de 10 ondervraagden wél tevreden met de balans tussen werk en privé.

Risico arbeidsongeschiktheid ligt op de loer

Ondernemers vinden het niet erg om veel werk te verzetten en lange dagen te maken. Maar dit vergroot de kans dat ze fysieke en mentale signalen om het rustiger aan te doen negeren. Vanuit arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is er daarom steeds meer aandacht voor preventie. De adviseurs van VMD KOSTER kunnen u hier meer over vertellen. Bel 0172 611 116 voor een vrijblijvend gesprek.