Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Natuurramp op uw vakantiebestemming?

maandag 24 juli 2017

Natuurramp op uw vakantiebestemming?

In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 juli zijn de toeristische badplaats Bodrum in Turkije en het Griekse eiland Kos getroffen door een zware aardbeving. Reist u naar één van deze populaire vakantiebestemmingen? Dan heeft deze gebeurtenis misschien invloed op uw reis. Wanneer biedt de reis- en annuleringsverzekering dekking?

Heeft u vragen over uw reis of verblijf?

Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden. Ook over de mogelijkheden voor uw retourvlucht.

Wilt u uw reis annuleren?

De aardbeving heeft mogelijk gevolgen heeft voor uw reisbestemming. Bijvoorbeeld dat u door schade aan uw hotel- of appartementsverblijf hier niet meer terecht kunt. Of dat het gebied van uw vakantiebestemming niet meer (goed) toegankelijk is. Informeert u eerst bij uw reisorganisatie over de mogelijkheden. Als u uw reis wilt annuleren en een annuleringsverzekering heeft afgesloten, worden de kosten niet altijd vergoed.

Vaak is er geen dekking voor annuleringskosten of niet gebruikte reisdagen als er geen uitgebreide dekking (allrisk) is gekozen. Dat komt omdat er sprake is van een natuurramp. Natuurrampen vallen bij de meeste verzekeraars niet onder de dekking van de standaard annuleringsverzekering. Met een uitgebreide (allrisk) dekking worden de kosten vaak wel

Heeft u extra reis- en verblijfskosten omdat u niet weg kunt?

Kunt u nog niet kunt terugkeren naar Nederland en maakt u hierdoor extra kosten voor uw reis en verblijf? Mogelijk heeft u recht op een vergoeding voor onvoorziene en noodzakelijke extra reis- en verblijfskosten die u moet maken door de aardbeving. Dit is afhankelijk van de door u afgesloten verzekering. Raadpleegt u daarom de voorwaarden om na te gaan of u hier recht op heeft.

Heeft u uw bagage verloren of is deze beschadigd door de aardbeving?

Het verlies van of schade aan uw bagage wordt vergoed als u bij uw reisverzekering de extra bagagedekking heeft afgesloten. De hoogte van uw vergoeding is afhankelijk van de soort dekking die u heeft afgesloten. Bekijk in uw polis of voorwaarden voor welke vergoeding u in aanmerking komt.