Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Meer motoren gestolen en lager terugvindpercentage

dinsdag 18 juli 2017

Meer motoren gestolen en lager terugvindpercentage

​Het aantal diefstallen van motoren blijft stijgen. In het eerste halfjaar van 2017 zijn er 807 motoren gestolen, een stijging van 10,5% ten opzichte van het eerste halfjaar in 2016. Tegelijkertijd is het percentage na diefstal teruggevonden motoren naar een nieuw dieptepunt gedaald: van 18,2% naar 13,6%. Oftewel: van de honderd gestolen motoren worden slechts veertien teruggevonden. Dit blijkt uit de diefstalcijfers van de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Gestolen motors ontmanteld en online in de verkoop

AVc heeft het vermoeden dat motoren steeds vaker worden ontmanteld na diefstal. Het enorme aantal onderdelen dat via internet wordt aangeboden is opvallend. Van het merk Ducati bijvoorbeeld waren e maar liefst 9.000 advertenties. Van dit merk zijn er vorig jaar 56 motors gestolen en slechts twee teruggevonden.

Motorverzekering via VMD KOSTER

Het is verplicht om verzekerd te zijn voor schade aan anderen (Wettelijke Aansprakelijkheid). Natuurlijk kunt u ook schade aan de eigen motor kan meeverzekeren. Hiervoor kiest u de dekking Beperkt Casco of Volledig Casco (allrisk).  Onze adviseurs vertellen u graag meer over de beste dekking voor uw motor. Bel 0172 611 116 voor een vrijblijvend advies.