Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Opnieuw bedrijven getroffen door ransomware-aanval

dinsdag 27 juni 2017

Opnieuw bedrijven getroffen door ransomware-aanval

Net als een maand geleden zijn verschillende bedrijven in Nederland getroffen door een gijzelvirus dat wereldwijd opduikt. Het gaat onder andere om Containerterminal APM in Rotterdam.

Volgens computerbeveiligingsbedrijf Fox-IT is er is sprake van paniek bij de getroffen bedrijven. Zodra men merkt dat er één computer is getroffen, schakelen ze hun hele netwerk uit. Daardoor kan Fox-IT ook niet meer meekijken bij klanten die zijn getroffen.

Wat is ransomware precies?

Met ransomware gijzelen criminelen uw computersysteem. U kunt dus niet meer bij uw bestanden. Om van het virus af te komen vragen de hackers bitcoins te betalen. Er komen echter veel meer kosten kijken bij een cyberaanval zoals deze.

Het belang van de cyberverzekering

Goede beveiliging is essentieel, maar dat geldt ook voor goede werkafspraken. Alleen systemen die niet tijdig beveiligingsupdates hadden geïnstalleerd waren kwetsbaar voor deze aanval. Bij de cyberverzekering is daarom ook veel aandacht voor preventie. Een een adviesgesprek leggen we het belang van deze verzekering daarom graag aan u uit. Bel 0172 611 116 of vul het contactformulier cyberverzekering in voor een vrijblijvende afspraak.