Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Zorgverzekeringskaart ook voor aanvullende zorgverzekering

vrijdag 23 juni 2017

Zorgverzekeringskaart ook voor aanvullende zorgverzekering

Nog maar weinig Nederlanders zijn bekend met de zorgverzekeringskaart. Toch is het een handig hulpmiddel om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Voorlopig was de kaart er alleen voor de basisverzekering, maar zorgverzekeraars introduceren dit najaar ook bij alle aanvullende zorgverzekeringspolissen een zorgverzekeringskaart.

Welke dekking bieden aanvullende verzekeringen

De nieuwe zorgverzekeringskaart biedt inzicht in de verschillende dekkingen die aanvullende verzekeringen bieden. Zo kan iedereen zich goed oriënteren en goed onderbouwd een keuze maken voor een aanvullende verzekering. Zorgverzekeraars willen duidelijke en voor iedereen begrijpelijke informatie geven.

Informatie over gecontracteerde zorgverleners

Op de zorgverzekeringskaart basisverzekering staat onder andere informatie over de basisverzekering in het algemeen, het eigen risico en zorgadvies en -bemiddeling. Voor de meest gebruikte zorgvormen bevat de kaart informatie over contractering, vergoeding en keuzevrijheid. De indeling en vormgeving van alle zorgverzekeringskaarten is gelijk en er wordt gebruik gemaakt van gestandaardiseerde teksten.

Zorgverzekeringskaarten basisverzekering van verschillende verzekeraars