Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Ongezonde levensstijl en slecht inzicht in pensioen

dinsdag 6 juni 2017

Ongezonde levensstijl en slecht inzicht in pensioen

Mensen met een slechte gezondheid verdiepen zich minder in pensioen. Gezondheid heeft een positieve invloed op sparen en pensioenplanning. Andersom blijkt dat een slechte gezondheid en gebrek aan kennis en planning samenvallen. Van de Nederlanders verwacht 63% gezond oud te worden.

Onvoldoende pensioenvoorbereiding

Deze resultaten komen naar voren uit wereldwijd pensioenonderzoek van Aegon onder 16.000 respondenten in 15 landen. Daaruit blijkt ook dat Nederlanders slecht scoren als het gaat om pensioenvoorbereiding (een 6- op een schaal van 1 tot 10). En dat terwijl de pensioenleeftijd het hoogste ter wereld is.

Zorgen over de oude dag

Wereldwijd gaf 82% van de ondervraagden te kennen zich zorgen te maken over hun gezondheid op latere leeftijd. Ook is maar 25% positief over hun financiële situatie tegen die tijd. Nederlanders scoren net iets hoger met 30%. De onderzoekers doen in het rapport een aantal aanbevelingen voor overheden, werknemers en werkgevers om het sparen voor later makkelijker te maken, zoals belastingvoordeel voor werkgevers die extra sparen voor hun werknemers, meer voorlichting over de noodzaak om zelf te sparen voor het pensioen en meer aandacht voor gezond ouder worden.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Marco van Bostelen

Marco van Bostelen

pensioenadviseur

0172 611 116

Het is de kunst er op het juiste moment voor je klant te zijn.
Alle specialisten