Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Vakantiedrukte op de luchthaven en uw reisverzekering

donderdag 1 juni 2017

Vakantiedrukte op de luchthaven en uw reisverzekering

Reist u deze zomer via luchthaven Schiphol naar uw vakantiebestemming? Dan is het verstandig ruim op tijd aanwezig te zijn. Er vliegen dit jaar een record aantal passagiers via de grootste luchthaven van Nederland. Dit zorgt voor lange wachtrijen. De verwachting is dat deze drukte nog tot na de herfstvakantie in oktober zal aanhouden.

Lange rijen bij inchecken en paspoortcontrole

In juli en augustus zullen naar verwachting 12,7 miljoen passagiers via Schiphol reizen. De kans is groot dat net als in de meivakantie wachtrijen ontstaan bij het inchecken en bij de paspoortcontrole. Geadviseerd wordt om drie uur van te voren al op de luchthaven aanwezig te zijn.

Tips om sneller door de controles te komen

  • Controleer ruim voor vertrek of het paspoort of ID-kaart nog geldig is. Het regelen van een noodpaspoort op Schiphol is mogelijk, maar dit zorgt voor extra oponthoud.
  • Weet wat u mee mag nemen in de handbagage.
  • Check online in. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om online in te checken en thuis alvast de boardingpass te printen. Inchecken is ook altijd mogelijk bij een van de selfservice incheckzuilen.
  • Houd reisdocumenten, elektronica en verpakte vloeistoffen binnen handbereik. Daarmee bent u sneller door de security check.

Vlucht gemist door de lange wachttijd, is dat verzekerd?

Mist u uw vlucht vanwege de drukte? Dan zijn deze kosten niet gedekt op de meest gangbare reisverzekeringen. Ook de annuleringsverzekering biedt geen dekking. Er is namelijk geen sprake van vertreksvertraging.