Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Uw boot ook dit vaarseizoen goed verzekerd

vrijdag 19 mei 2017

Uw boot ook dit vaarseizoen goed verzekerd

De zomer komt eraan; veel mensen gaan de komende maanden met hun boot het water op. Voor en tijdens het vaarseizoen zorgt u natuurlijk voor goed onderhoud. Zo kunt u veilig gaan varen. Wij adviseren u daarnaast ook goed naar de verzekering voor uw boot (pleziervaartuigverzekering) te kijken.

De dekking van de pleziervaartuigverzekering

Met een pleziervaartuigverzekering kunt u zonder zorgen het water op. Schade aan het vaartuig zelf wordt vergoed, maar ook schade aan inboedel, uitrusting en motor. Daarnaast bent u met een pleziervaartuigverzekering verzekerd voor aansprakelijkheid. Want als u met uw boot door een aanvaring schade veroorzaakt, kunt u vaak geen beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Wanneer de boot een motor heeft van 3kw (circa 4 pk) dan bent u wettelijk verplicht de boot voor het aansprakelijkheidsrisico te verzekeren.

Vervangt u de motor van uw pleziervaartuig? Geef het door!

Voor de dekking voor de motor is het wel heel belangrijk dat de juiste motor vermeld staat op de polis.  Als u de motor vervangt, moet u dit daarom altijd doorgeven aan uw verzekeringsadviseur. Zo weet u zeker dat uw polis up-to-date blijft en u goed verzekerd het water op kunt gaan.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Jose van Leeuwen

Jose van Leeuwen

uw particuliere adviseur en teamleider

0172 611 116

Vakkundig, servicegericht en toegankelijk daar zit onze kracht.
Alle specialisten